Elixer Oefentherapie Mensendieck en Coaching

Kerkstraat 36 5711 GW Someren

WhatsApp06-28254184

Bel ons0493-496357

Mail onsinfo@oefentherapiesomeren.nl

35 jaar Oefentherapie: Ademhaling en Ontspanning

Mevr. Mensendieck vond dat er in een goed opgericht lichaam ook een goede ademhaling hoorde. Dit had als gevolg dat bij iedere beweging tijdens een oefening ook de bijbehorende ademhaling genoemd werd. Dit is de reden dat ik in begin van mijn praktijkvoering al patiënten kreeg die klachten hadden door een verkeerde ademhaling. De relatie tussen een dysfunctionele ademhaling, stressgerelateerde problematiek en de lichamelijke klachten hebben mij vanaf het begin van mijn loopbaan al geïntrigeerd. Hoe kan het dat je ziek kunt worden van stress? Wat gebeurd er in je lichaam en hoe kun je hier mee omgaan? Dat is de reden geweest dat ik psychologie ben gaan studeren en ik in 2012 afgestudeerd ben als Arbeids- organisatie en gezondheidspsycholoog.  De kennis die ik hierbij opgedaan heb pas ik automatisch toe in mijn oefentherapeutisch handelen.

Als oefentherapeut leer ik je door middel van ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken bewust te ontspannen. Ademhalen is natuurlijk iets wat iedereen de gehele dag onbewust doet. Maar om de spanningsklachten te verminderen kunnen we een bewuste ademhaling gebruiken. Verder probeer ik je inzicht te geven in het ontstaan van de klachten door uitleg te geven over de regelmechanismen in ons lichaam. De bedoeling is dat u door de ademhalingstechnieken klachten van b.v. hyperventilatie zelfstandig op kunt vangen waardoor u er niet meer bang voor hoeft te zijn. Verder proberen we weer een evenwicht te vinden tussen spanning en ontspanning.

Hoe is het met jouw ademhaling? Voel je dat bij inademen je buik naar voren komt en bij uitademen de buik naar binnen gaat? En adem je in een rustig tempo?

Wil je weten of je ademhaling goed is ? Maak gebruik van de gratis ademhalingsscreening, houd hiervoor de website of de facebookpagina in de gaten,  of maak een afspraak voor een behandeling.  Meer informatie?

Neem gerust contact op.