Elixer Oefentherapie Mensendieck en Coaching

Kerkstraat 36 5711 GW Someren

WhatsApp06-28254184

Bel ons0493-496357

Mail onsinfo@oefentherapiesomeren.nl

35 jaar oefentherapie: Houding en Beweging-Vroeger en Nu

De basis is het corrigeren van de houding en beweging in het dagelijkse leven.

De oefentherapie Mensendieck is ontwikkeld door mevrouw Elisabeth Mensendieck aan het eind van de 19e en in het begin van de 20e eeuw. Zij ging ervan uit dat je in zekere hoogte in staat bent “de beeldhouwer van uw eigen lichaam te worden”, en dat “een gestrekte houding bevorderlijk is voor de vitaliteit en de kracht van ons lichaam en beschermt het lichaam tegen de kwalen en pijn die het gevolg kunnen zijn van onvoldoende ontwikkelde spieren. Ook is een gestrekte houding een krachtige hulp in de strijd tegen de aftakeling bij het klimmen der jaren”. ( Bess M. mensendieck, Mensendieck voor iedereen, 1954).

Inmiddels zijn de oefentherapeuten Mensendieck en de oefentherapeuten Cesar samengegaan in één beroepsvereniging en wordt in de merkstrategie gesproken over de oefentherapeut.

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

De oefentherapeut coacht patiënten in het verwerven van een optimale lichaamshouding en gezond beweeggedrag. Dit doen we samen met de patiënt. De behoeften en wensen van de patiënt en diens dagelijkse leefomgeving zijn belangrijke componenten waarop de behandeling wordt gebaseerd.

Voor mijzelf blijft een goede houding en beweging de basis van het bewegen, of je nu je dagelijkse activiteiten verricht of gewoon lekker gaat hardlopen, corrigeer eerst je houding.

Wil je weten of je houding goed is? Maak gebruik van de gratis houding en bewegingscheck, houdt hiervoor de website of de facebookpagina in de gaten,  of maak een afspraak voor een behandeling.  Meer informatie?

T: 0493-496357/06-28254184
E: info@oefentherapiesomeren.nl
W: www.oefentherapiesomeren.nl