Elixer Oefentherapie Mensendieck en Coaching

Kerkstraat 36 5711 GW Someren

WhatsApp06-28254184

Bel ons0493-496357

Mail onsinfo@oefentherapiesomeren.nl

35 jaar Oefentherapie in Someren

In oktober is het 35 jaar geleden dat ik een praktijk voor Oefentherapie Mensendieck gestart ben in de Someren. Wat is er veel veranderd in die periode, maar wat is er ook veel hetzelfde gebleven.
Als jonge vrouw van 23 jaar kwam ik van de opleiding tot oefentherapeut Mensendieck in Amsterdam, terug in Someren en ben een eigen praktijk gestart, boven op een slaapkamer, in een woonhuis aan de Avennelaan in Someren. Ik was jong en was ervan overtuigd dat ik mensen kon helpen om hen te leren zelf iets aan hun klachten te doen. En die overtuiging heb ik nog steeds. De oefentherapie onderzoekt samen met jou welke wisselwerking er bestaat tussen jouw gezondheidsklachten en je leefstijl en dagelijkse bezigheden. Je krijgt uitleg, oefeningen, advies en tips voor het verbeteren van houding en manier van bewegen en leert je eigen lijf beter kennen. Optimaal bewegen, ook op de lange termijn, is het doel.

Je start een praktijk en je begint met nul patienten. Ik ben toen kennis gaan maken met alle huisartsen in Someren en heb alle vrouwenverenigingen bezocht, waar ik avonden verzorgd heb over de oefentherapie Mensendieck. Binnen 1 jaar had ik een goedlopende praktijk die al heel snel uit de slaapkamer in de Avennelaan groeide.

2,5 jaar later hebben we een slagerij gekocht aan de Kerkstraat in Someren, en deze omgebouwd tot een praktijkruimte met 2 behandelruimtes. En hier werk ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier. De komende weken neem ik jullie mee naar wat er de afgelopen allemaal gebeurt is in de afgelopen 35 maar ook wat de kracht van de oefentherapie op dit moment is.