Beginnerscursus hardlopen

De cursus die ik dit voorjaar geef is speciaal bedoeld voor de dames die mee willen doen aan de Opgeven is geen Optie 5 km Ladiesrun die gehouden wordt op 1 juni 2019. Dus wil je beginnen met hardlopen, is dit een mooie gelegenheid om te gaan beginnen en tevens een doel te hebben. De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen maar er alleen niet toe komt. Logisch want samen lopen is gezelliger en met de juiste begeleiding kan iedereen leren hardlopen. En iedereen weet dat bewegen gezond is voor lichaam en geest maar een verantwoorde aanpak is nodig om blessures te voorkomen

Wanneer: De trainingen beginnen op woensdagavond 3 april 2019  en bestaat uit 9  woensdagen van 19.00u tot ong. 20.00u. Tijdens deze groepstrainingen leer je op een verantwoorde manier hardlopen en zorgt ervoor dat je na 9  trainingen in staat bent om 5 km te lopen op 1 juni 2019. . Voorwaarde is wel dat je op het moment van beginnen blessurevrij bent.

Waar: vanaf Parkeerplaats het Keelven aan de provincialeweg in Someren vanwaar we het bos ingaan.

Hoe ziet een training eruit: Iedere training begint met een warming-up in de vorm van een combinatie van wandelen en rustig hardlopen, wat in de loop van deze 9 weken natuurlijk steeds meer hardlopen wordt, hierna komt er een stukje oefeningen ter verbetering van je looptechniek en preventie van blessures. Dan besteden we aandacht aan het verbeteren van je looptechniek en natuurlijk gaan we ook lekker hardlopen. We beginnen met minuutjes hardlopen en in de loop van de 10 weken gaan we steeds meer hardlopen en minder wandelen. Verder krijgt iedereen een schema mee en is het de bedoeling dat je naast de gezamenlijke training ook zelf nog minstens 1 maar liever 2 keer in de week gaat lopen.

Na de cursus: kun je 5 km aaneengesloten hardlopen op 1 juni 2019.

Kosten: € 25,00 voor de gehele cursus, dit bedrag komt geheel ten goede aan het goede doel van de ‘Opgeven Is geen Optie Run”

Aanmelden: Stuur een email naar: opgevenisgeenoptierun@gmail.com met hierin je naam, emailadres en je mobiele telefoonnummer, of naar info@oefentherapiesomeren.nl . Betaling graag contant tijdens de eerste training.  Let op: er is een maximum van 25 deelneemsters aan deze cursus.

Als je ook deel wilt nemen aan de 5 km Ladiesrun Opgeven is geen Optie, dien je je op te geven bij de balie van Health Club One, Loovebaan 25 te Someren, ben daar snel mee want het aantal deelneemsters is beperkt. 

Ben je enthousiast geworden?
Meld je snel aan