Beginnerscursus hardlopen

Deze onderstaande beginnerscursus is inmiddels afgerond. Wordt hij nog gegeven in het najaar 2021?  Helaas niet, want met ingang van het nieuwe seizoen word ik hardlooptrainer op de dinsdagavond bij atletiekvereniging ’t Jasper Sport. Voor mij houdt dit in dat ik daar mijn vrije tijd in stop. Maar voor de mensen die graag willen gaan beginnen met hardlopen bestaat de mogelijkheid om bij het Jasper Sport op dinsdagavond in te stromen. Als trainer zorg ik er dan voor dat je rustig eerst je duur opbouwt om na een paar maanden in te stromen in de groep. Als je dit zou willen, neem dan contact met me op.

De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen maar er alleen niet toe komt. Logisch want samen lopen is gezelliger en met de juiste begeleiding kan iedereen leren hardlopen. En iedereen weet dat bewegen gezond is voor lichaam en geest maar een verantwoorde aanpak is nodig om blessures te voorkomen.

Wanneer:  We beginnen op woensdagavond 2 september om 19.00u tot ongeveer 20.00u. De cursus is 10 opeenvolgende woensdagavonden, tijdens de laatste training zijn de meeste deelnemers in staat om 30 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen.  Voorwaarde is wel dat je op het moment van beginnen blessurevrij bent.

Waar:  De eerste trainingen starten vanaf Parkeerplaats het Keelven aan de provincialeweg in Someren vanwaar we het bos ingaan. Eind september, als het vroeger donker wordt, starten de trainingen vanaf de Lambertuskerk in Someren.

Hoe ziet een training eruit: Iedere training begint met een warming-up in de vorm van een combinatie van wandelen en rustig hardlopen, wat in de loop van deze 10 weken natuurlijk steeds meer hardlopen wordt, hierna komt er een stukje oefeningen ter verbetering van je looptechniek en preventie van blessures. Dan besteden we aandacht aan het verbeteren van je looptechniek en natuurlijk gaan we ook lekker hardlopen. We beginnen met minuutjes hardlopen en in de loop van de 10 weken gaan we steeds meer hardlopen en minder wandelen. Verder krijgt iedereen een schema mee en is het de bedoeling dat je naast de gezamenlijke training ook zelf nog minstens 1 maar liever 2 keer in de week gaat lopen.

Na de cursus: kun je 30 minuten aaneengesloten hardlopen.

Kosten: € 65,00 voor de gehele cursus

Aanmelden: Stuur een email naar:  info@oefentherapiesomeren.nl  met hierin je naam, je mobiele telefoonnummer en je emailadres. Je mag ook een what’s app bericht sturen naar: 06-28254184. Let op: er is een maximum van 12 deelnemers aan deze cursus.

 

Ben je enthousiast geworden?
Meld je snel aan