Beginnerscursus hardlopen

Op woensdagavond 22 augustus 2018 gaat er een nieuwe beginnerscursus hardlopen van start. De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen maar er alleen niet toe komt. Logisch want samen lopen is gezelliger en met de juiste begeleiding kan iedereen leren hardlopen. En iedereen weet dat bewegen gezond is voor lichaam en geest maar een verantwoorde aanpak is nodig om blessures te voorkomen.

Tijdens deze beginnerscursus leer je op een verantwoorde manier hardlopen en zorgt ervoor dat je na 10 trainingen in staat bent om ongeveer een half uur rustig te lopen. Voorwaarde is wel dat je op het moment van beginnen blessurevrij bent.

Wanneer: de cursus start op woensdagavond 22 augustus 2018 en bestaat uit 10 woensdagen van 19.00u tot ong. 20.00u.
Waar: vanaf Parkeerplaats het Keelven aan de provincialeweg in Someren vanwaar we het bos ingaan.
Hoe ziet een training eruit: Iedere training begint met een warming-up in de vorm van een combinatie van wandelen en rustig hardlopen, wat in de loop van deze 10 weken natuurlijk steeds meer hardlopen wordt, hierna komt er een stukje oefeningen ter verbetering van je looptechniek en preventie van blessures. Dan besteden we aandacht aan het verbeteren van je looptechniek en natuurlijk gaan we ook lekker hardlopen. We beginnen met minuutjes hardlopen en in de loop van de 10 weken gaan we steeds meer hardlopen en minder wandelen. Verder krijgt iedereen een schema mee en is het de bedoeling dat je naast de gezamenlijke training ook zelf nog minstens 1 maar liever 2 keer in de week gaat lopen.

Na de cursus: kun je ongeveer een half uur aan 1 stuk hardlopen. Bij voldoende belangstelling kunnen we een vervolgcursus doen of je kunt je aansluiten bij Atletiek Vereniging ’t Jaspersport.

Kosten: € 65,00 voor de gehele cursus, te voldoen voor aanvang van de cursus.
Aanmelden: Kan via een email naar info@oefentherapiesomeren.nl of een telefoontje naar: 0493-496357/ 06-28254184

Ben je enthousiast geworden?
Meld je snel aan