Beginnerscursus Hardlopen

Beginnerscursus hardlopen staat ook dit jaar weer in het teken van de Opgeven is geen Optie Run op 18 juni 2022

De cursus die ik dit voorjaar geef is speciaal bedoeld voor de dames die mee willen doen aan de Opgeven is geen Optie 5 km Ladiesrun die gehouden wordt op zaterdag 18 juni 2022. Dus wil je beginnen met hardlopen, is dit een mooie gelegenheid om te gaan beginnen en tevens een doel te hebben. De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen maar er alleen niet toe komt, dus ook voor heren en belangstellenden die toch niet met de run mee kunnen of willen lopen. Want na deze cursus is het ook mogelijk om in te stromen bij atletiek vereniging het Jasper Sport. Logisch want samen lopen is gezelliger en met de juiste begeleiding kan iedereen leren hardlopen. En iedereen weet dat bewegen gezond is voor lichaam en geest maar een verantwoorde aanpak is nodig om blessures te voorkomen

De trainingen beginnen op donderdagavond 14 april.  Tijdens deze groepstrainingen leer je op een verantwoorde manier hardlopen en zorgt ervoor dat je na 9  trainingen in staat bent om 5 km te lopen op 18 juni. Voorwaarde is wel dat je op het moment van beginnen blessurevrij bent.

Wanneer: de cursus start op donderdag 14 april en bestaat uit 9  donderdagen van 19.00u tot ong. 20.00u.
Waar: vanaf Parkeerplaats het Keelven aan de Provincialeweg in Someren vanwaar we het bos ingaan.
Hoe ziet een training eruit: Iedere training begint met een warming-up in de vorm van een combinatie van wandelen en rustig hardlopen, wat in de loop van deze 9 weken natuurlijk steeds meer hardlopen wordt, hierna komt er een stukje oefeningen ter verbetering van je looptechniek en preventie van blessures. Dan besteden we aandacht aan het verbeteren van je looptechniek en natuurlijk gaan we ook lekker hardlopen. We beginnen met minuutjes hardlopen en in de loop van de 10 weken gaan we steeds meer hardlopen en minder wandelen. Verder krijgt iedereen een schema mee en is het de bedoeling dat je naast de gezamenlijke training ook zelf nog minstens 1 maar liever 2 keer in de week gaat lopen.

Na de cursus: kun je 5 km aaneengesloten hardlopen op 18 juni 2022.  Verder kun je na deze beginnerscursus gemakkelijk instromen bij Atletiek Vereniging het Jasper Sport waar ik zelf op de dinsdagavonden de baantrainingen verzorg.

Kosten: € 25,00 voor de gehele cursus, dit bedrag komt geheel ten goede aan het goede doel van de ‘Opgeven Is geen Optie Run”
Aanmelden: stuur een email naar opgevenisgeenoptierun@gmail.com of info@oefentherapiesomeren.nl.  Bellen mag ook naar 06-28254184

Ben je enthousiast geworden?
Meld je snel aan