Runningtherapie

Kenmerkend voor runningtherapie is het zeer rustig opbouwen van het hardlopen. Het is een rustige duurloop waarbij je geen prestatie hoeft te leveren maar gewoon plezier mag beleven aan de inspanning. De rustige duurloop zal gedurende de therapie in afstand toenemen wat een gunstig effect heeft op o.a. de aanmaak van dopamine, endorfine, serotonine en op de afname van de afgifte van cortisol. Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en verbetert je stemming.

Gedurende 10 weken van rustige opbouw leer je hardlopen op een verantwoorde en ontspannen manier. Er wordt eerst een individuele intake afgenomen met onder andere een inspanningstest. Hierna wordt een hardloopschema op maat gemaakt. Je wordt begeleid en gecoacht door een runningtherapeut. De kans op blessures is kleiner. Je hoeft er geen goede conditie voor te hebben, wel de bereidheid om te gaan lopen.

Wereldwijd zijn er al vele onderzoeken gedaan en telkens komt men tot de conclusie dat runningtherapie werkt. Naast vele psychische voordelen biedt hardlopen ook een enorme verbetering van het lichamelijk welbevinden en neemt de totale belastbaarheid toe. Het uithoudingsvermogen verbetert aanzienlijk, zodat men minder snel moe wordt. Tevens neemt de kans op een aantal lichamelijke ziekten af (bv hart- en vaataandoeningen, borstkanker, diabetes, obesitas). Het bevordert dus zowel je lichamelijke als je geestelijke gesteldheid.

 Wat doet Runningtherapie?

Door het lopen versterk je niet alleen hart- en vaatstelsel, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Dit heeft tot gevolg dat je een vrijer en opgewekter mens wordt. Runningtherapie heeft een positieve invloed op:
– Neerslachtige gevoelens.
– Herstel van een burn-out.
– Gezond zijn.
– Gewichts-afname.
– Onduidelijke klachten.
– Het verbeteren van je conditie.
– Angstklachten of paniekaanvallen.
– Terugvalpreventie voor een depressie of burn-out.
– Rustigere ademhaling

De Cursus

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van ongeveer 1 uur onder begeleiding, voorafgegaan door een intakegesprek met inspanningstest van 1 uur. Hierna wordt een persoonlijk hardloopschema opgesteld. De wekelijkse hardlooplessen kunnen zowel individueel als in kleine groepjes plaatsvinden. Zij vinden plaats vanaf het parkeerterrein bij het Keelven in Someren.

Voor meer informatie, ook over kosten, kun je contact opnemen met Hanny Bouwmans, runningtherapeut, tel: 0493-496357.