Oefentherapie Mensendieck

Binnen Elixer Oefentherapie hebben we 5 specialisaties:

 

In eerste instantie natuurlijk de algehele houding- en bewegingstherapie, waarbij we samen met u gaan kijken naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.

In ons leven hebben we allemaal wel eens te maken met stress. Stress is een normale emotie. Stress maakt je alert, houdt je scherp, vergroot je prestatie en kan een heerlijk gevoel geven. Houdt stress te lang aan kunnen spanningspatronen ontstaan waardoor je pijn ervaart en onrustig, gejaagd, vergeetachtig, depressief of angstig wordt. Met behulp van ademhaling- en ontspanningsoefeningen kun je leren beter met stress om te gaan en lichamelijke klachten te verminderen.

De praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet waardoor wij de specialisatie hebben om mensen met de ziekte van Parkinson te mogen behandelen.

Mede door de aansluiting bij ParkinsonNet zien we steeds meer ouderen in onze praktijk, natuurlijk ook omdat we allemaal gemiddeld steeds ouder worden. Daarom zijn we ons verder aan het verdiepen in behandeling van de ouder wordende mens, welke trainingen en oefeningen heb je nodig om gezond oud te worden. Ook dat valt onder onze nieuwe specialisatie de Geriatrie-oefentherapie.

Problemen met inslapen doorslapen en te vroeg wakker worden komen in onze maatschappij veel voor. Vermoeidheid en minder functioneren overdag kunnen daardoor het gevolg zijn. Elixer biedt hulp.