Geriatrie-oefentherapie

We worden steeds ouder, maar we hebben wel te maken met steeds meer klachten en aandoeningen. Omdat we binnen Elixer Oefentherapie steeds meer ouderen mensen zien heeft Hanny Bouwmans besloten zich te gaan specialiseren in de ouder wordende mens. Dit houdt in dat we binnen onze praktijk steeds meer kennis hebben over de ouderdomsaandoeningen en we u, door middel van op maat gemaakt beweegzorg kunnen helpen.

Het doel is om u te ondersteunen om zo lang mogelijk in uw eigen omgeving te blijven, ondanks ziektes en aandoeningen, en de kwaliteit van het leven zo hoog mogelijk te houden.

Klachten die we behandelen:

– Problemen met activiteiten in het dagelijks functioneren
– Stijfheid en minder spierkrachtgevolgen van chronische aandoeningen
– Vallen en evenwichtsverlies
– Verminderde zelfredzaamheid
– Ondersteuning van de mantelzorger

Samen met de oefentherapeut kan er gewerkt worden aan de bewegingen in het dagelijkse leven, het verbeteren van spierkracht en conditie en er kan aandacht worden besteed aan balans en valpreventie. Behandeling vindt in eerste instantie individueel plaats, bij vergelijkbare problematiek kan er gewerkt worden in kleine groepjes van 2 tot 4 personen. Ook kunnen wij advies geven over hulpmiddelen, uw familie adviseren en hebben we ook een netwerk van andere deskundige hulpverleners die we eventueel kunnen inschakelen.

Meer informatie over Geriatrie-oefentherapie

Als deze manier van werken u aanspreekt kun u rechtstreeks contact met ons opnemen, u heeft in principe geen verwijzing nodig. Indien nodig behandelen wij ook in de thuissituatie, dan is er wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.